14 Mart 2015 Cumartesi

Doğaya Dönüş Yuvaya Dönüştür


13 Mart 2015 Yakın Kitapevi'nde 13. Cuma'ya yakışır şekilde samimi ve hoş bir sohbet geçirdik. :) Yağmurun bereketiyle kutsandık...

Katılan ve yüreğiyle orada olan herkese teşekkürler.

Dün fark ettiklerimizden ve konuştuğumuz konulardan biri de, bitki, taş, hayvan ve ağaç akrabalarımızla olan ilişkilerimizdi. İnsanın doğaya özlemi ve "yuvaya" yani doğaya dönüş isteğiydi. Dünya'nın kendisi doğadır zaten! Lakin son 2 bin yıldır kendimizi doğadan izole etmek için aşırı bir çaba sarf ediyoruz. Peki elde ettiğimiz ne? Depresyon, mutsuzluk, stres, tüketim çılgınlığı, oksijensizlik ve buna bağlı düzinelerce hastalık.... Cennetten düşüş, doğadan kopuştur aslında şamanik olarak bakarsak.

Doğaya dönüş, yuvaya dönüştür. Şifa, bereket ve huzur doğayla bir olmakta; gökyüzünü selamlamakta, Güneşle konuşmakta, bir kuşla, bir kediyle bir hayvanla muhabbet etmekte, bir ağaca sarılmakta.

Bu haftasonu kendinize bir iyilik yapın ve doğayla bir olmaya çalışın. AVMlere değil, doğaya atın kendinizi. Denize, ormana, dağlara; Bırakın doğa ananın sıcacık şefkatli varlığı sarmalasın ruhlarımızı.

Ankhamaya Farkındalık Atölyesi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder