14 Nisan 2015 Salı

Masal ve Arketip: Ruhun Yolculuğu


Uzun zamandır planladığımız "Sıla Akdeniz ve Efe Elmas ile Masal ve Arketip; Ruhun Yolculuğu" atölyesine başladık...


Düş Zamanı Masalcısı  Sıla Akdeniz ile Efe Elmas'ın Ankhamaya Farkındalık Atölyesi dahilinde gerçekleştirdiği bu atölye serisi aslında uzun soluklu bir program.

Ne mi yapıyoruz?

Sıla Akdeniz masal anlatıyor, Efe Elmas Arketip ve sembollerini yorumluyor. (Elbette arketipin anlamını, sembolizmi ve Jung amcanın kim olduğuna değiniyoruz.) Bunu takiben masal ile bağlantılı bir meditasyon yapıyoruz ve paylaşım çemberi ile ruhumuzdaki incileri döküyoruz. Ve en nihayetinde her masalın sonunda bir "büyülü nesne" yapıp, ömür boyu taşıyacağımız bir tılsımla atölyeden ayrılıyoruz.




Masal ve Arketip: Ruhun Yolculuğu atölyesi bir çok farklı seriden oluşuyor. Bu seriler hem birbirinden bağımsız hem de alakalı. Yani ister seriyi takip edersiniz isterseniz bodoslama herhangi birine katılabilirsiniz. Etkinliğimiz herkesin katılımına açıktır ve her atölye çalışması birbirinden bağımsızdır. Masal ve Arketip 1'de içsel vahşi erkek arketipini keşfederken, 2.'de sezgi ve içsel gücü keşfediyor, 3. ise bireyselleşme ve kaderi gerçekleştirmeye değiniyoruz. Kısacası her atölye farklı bir masal ve farklı bir çalışma içeriyor...

İsimlendirmeyi 1,2,3... şeklinde yaptık. Bu atölyenin bir sınırı yok ama şimdilik 10 masala kadar çıkma planını uyguluyoruz.

Şimdilik Yeni Hayat Gelişim Merkezi'nde 4 saat süren bir programı takip ediyoruz ama niyetimiz yarım günlük yani 7-8 saatlik bir programı veya 1 günlük iki masal içeren programlar düzenlemek. Hatta 2-3 günlük kamplar dahilinde bunu gerçekleştirmek veya kamplara dahil olmak.... Bu konuyla ilgili kamp alanı önerilerinize her zaman açığız.



Tanıtımını Merak Edenler İçin:

Ruh, farklı beden kılıflarıyla yaşamdan yaşama bir yolculuktadır; keyifli bir yolculukta. Ve her bedende farklı bir masalı yaşar ve masallarla birlikte kadim arketiplere bürünür. Bunlar ruhu eğiten, olgunlaştıran ve yolculuğunu anlamlı kılan sırlardır.

Biz de bu yolculuğumuzu anlamlandırmak ve masallar vasıtasıyla hem içsel kimliklerimizi keşfetmek hem de neşeyle yol almak için birbirinden bağımsız bu workshop serisini düzenlemeye karar verdik.


Düşzamanı Masalcısı Sıla Akdeniz’in masalıyla ile başka alemlere yolculuk edeceğiz ve masal anlatımı sonrası Efe Elmas’ın anlatımıyla, masalın arkasındaki sembolleri inceleyeceğiz ve masalın hem görünen hem de görünmeyen sırlarını hep birlikte ifşa edeceğiz. Bunu takiben meditasyon ile ruha dokunacağız, sihirli paylaşım çemberi ile kendimizi ifade edeceğiz ve ayrılırken bir anı olarak küçük bir atölye çalışması (büyülü nesne yapımı) ile workshopu sonlandıracağız.

Böylelikle hem ruhumuz ve yaşamımızdaki arketiplere masal vasatısıyla ulaşacağız ve kimliklerimizi hatırlayacağız hem de mitoloji ve masalların nasıl incelenmesi gerektiğine bir bakış atacağız.

Ruhun yolculuğuna çıkmaya hazır mısınız?


*Her masal ayrı atölyedir ve atölyeler birbirinden bağımsız ama birbirini takip eder şekildedir.

Detaylı Bilgi Almak ve Programı Öğrenmek İçin: ankhamaya@gmail.com
                                                                                     akdenizsila@gmail.com
                                                                                     efeelmas@hotmail.com
                                                                                     05336866189 - 05326578337

Alakalı Linkler:

Ankhamaya Facebook Sayfası İçin Tıklayınız
Ankhamaya Blog Sayfası İçin Tıklayınız
Düş Zamanı Masalcısı Facebook Sayfası için Tıklayınız
Düş Zamanı Masalcısı Blog Sayfası için Tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder