18 Haziran 2015 Perşembe

Ormanlar Bizimdir!



Harika bir ormanlar bizimdir buluşması geçirdik. Öncelikle emeği ve desteği olan herkese gönülden teşekkür ediyoruz. özellikle etkinlikleri ve buluşmayı ayarlamada kolaylaştırıcı olan arkadaşlara teşekkür ediyoruz.

Pınarbaşındaki ormanların talan edilmemesi için mıcır ocağına hayır dedik. Mıcır ocaklarını arttırıp doğayı daha fazla rant için katletmeyi isteyenlere karşı neşeyle buluştuk. Orada olmayanlar için kendi gözümüzden ve sohbete katılamayanlar için ne konuştuğumuzla ilgili küçük bir özet geçmek isteriz.

Harika etkinlikler vardı; 3 Bedende Şifa Kişisel Gelişim Merkezi’nden sevgili Zehra Çağlar ve Mustafa Çağlar öğrenci koçluğu ve gençlerle nasıl iletişim kurulması sunumu, Lab Alternatif Sanatlar’dan Fırat Neziroğlu ve Kamber Yontuk doğada yoga, Bizden yani Ankhamaya Farkındalık Atölyesi’nden Efe Elmas ve Şehime Gül Gözen Şamanizm üzerine sohbet, Argın Kubin doğa üzerine performans gösterisi ve Janset Kireçkaya paylaşım çemberi etkinliğiyle bu buluşmada yer aldı. Sabaha kadar şarkı ve müzikle devam etti.

Etkinliğimize, buluşmayı desteklemek için Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da iştirak etti. Duyarlılığından dolayı ona da teşekkür ediyoruz.

Şamanizm sohbet etkinliği ile şamanizmin kısa tarihine, inancının özüne ve sadeliğinden bahsettik. Ardından doğanın önemine, taşların, bitkilerin, ağaçların ve hayvanların hepsinin canlı olduğuna ve bizden ayrı olmadıklarına değindik. Bir ağacı kesmenin, bir uzvumuzu kesmek olduğunu hatırladık hep birlikte.

Üzerinde durduğumuz en önemli noktalar ise; doğayı kontrol etmeye çalışmayı bırakmak –çünkü kontrol edemeyiz- ve onun yerine uyumlu olmayı öğrenmek durumunda olduğumuzdu. Ve bunun da yolunun şamanizmin temel getirilerinden biri olan “ihtiyacında fazla tüketme” olduğunu konuştuk. Eko sistemin “üzerinde” değil içinde olduğumuz konusunu da tartıştık.

Son olarak hatırlatmak istediğimiz;

Doğanın bize değil, bizim doğaya ihtiyacımız var, dileriz ki insanlık olarak artık olgunlaşıp doğayla uyumlu olmayı öğreniriz.


Ormanlar bizimdir!

@ormanlarbizimdir
‪#‎ormanlarbizimdir‬.

Ankhamaya Farkındalık Atölyesi
facebook.com/ankhamaya
ankhamaya@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder