3 Aralık 2014 Çarşamba

Ankhamaya Farkındalık Atölyesi olarak Merhaba

"Yolculuk bir öğrenme yöntemidir, bilmemiz gerekenleri bize o öğretir.” 
~ Simyacı

İran Mitolojisindeki Simurg’un (Zümrüd-ü Anka Kuşu’nun) efsanesinde, kuşların Aşk Deniz’inden geçip, Ayrılık Vadisi’nden uçup, Hırs Ovası’nı aşıp, Kıskançlık Gölü’ne saplanmadan, engelleri aşarak ulaşıp varmak istedikleri yer kendi hazineleridir. Bu metaforik anlatım aslında kendi yolculuğumuzu anlatır ve varacağımız yer, kendi hazinelerimizdir. Kendimizden çıkıp kazandığımız farkındalıklarla döneceğimiz yer yine kendimizdir. 



Ankhamaya da böyle bir “yolculuk” bizim için. Alice’in ağaç deliği altından girerek yaptığı veya Dorothy’nin bir fırtına ile başladığı yolculuktan çok farklı değil. Keşifler, heyecanlar ile dolu…

Birçok efsane ve mitolojide Anka kuşunun Dünya ile gök arasında birliği sağladığına inanılır, yer küreye bereket sunar. Pers inancına göre, Anka kuşu uçmaya başladığında, bilgi ve yaşam ağacının yaprakları titrer ve böylece her bitkinin tohumları yere dökülür. Bu tohumlar Dünya’nın her yanına dağılır ve gelmiş geçmiş her bitki çeşidinin köklenmesini sağlar. Böylece de bu bitkiler sayesinde insanoğlu tüm hastalıkları tedavi edebilmektedir.

Amacımız bilginin tohumlarını beraber ekmek, şifasından beraber yararlanmak, hep birlikte yol almak... Heyecanımızı ve dileğimizi sizle paylaşmak istiyoruz!

Ankhamaya Farkındalık Atölyesi projesi, şaman inancının ve pratiklerinin bizi getirdiği bir noktadır. Bizi bu projeye hazırlayan, teşvik eden ve destekleyen Ayşe Nilgün Arıt Hocamızın sözleriyle onurlansın;

"Platon, Phaedrus adlı eserinde şöyle der: “İlk kehanetler bir meşenin ağzından dökülenlerdi; o zamanda yaşayanlar bir meşe ağacını ya da bir taşı hakikati işitene kadar dinleyebilenlerdi".

Şaman inancı, insan ve doğanın bağlarını temeline alan, insanoğlunun gezegeniyle ilişkilerini anlamasını önemseyen, evrenin gerçek ve canlı bilgeliğini anlamasıyla hayatındaki uyumu, dengeyi, sağlığı ve sağlıklı ilişkileri sağlayacağını söyleyen, var oluştaki huzur ve başarının ancak kozmosun sunduğu gerçek ve canlı bilgeliğin anlaşılmasıyla mümkün olduğunu ifade eden bir inançtır.

Dünyanın tüm bölgelerinde yaşamış tüm kavimlerin temelde şifa amaçlı adet ve geleneklerini içeren Şamanizm sözcüğünde pek çok ortak hususun yanı sıra, gözle gözükmeyen ruhsal bir âlem ile iletişim ve ilişki çalışmaları vardır. İnsanoğlunun dinler tarihinde Yaradan’ı arayışın başlangıcı şaman inancıyla başlamaktadır.”

Bizlerde içimizde şaman inancıyla, kadim geleneklerden güç olarak bu yola çıktık.. Ankhamaya Kadim Maya’ların duasıyla yol alsın…

Annemiz, Babamız ve Hayatı Yaratanlar Adına,
SİZLERİ ÇAĞIRIYORUZ…
KUŞLARIN KUTSAL RUHLARI…
DEĞERLİ TAŞLARIN KUTSAL RUHLARI…
PİRAMİTLERİN, TAPINAKLARIN KUTSAL RUHLARI…
DAĞLARIN KUTSAL RUHLARI…
AĞAÇLARIN KUTSAL RUHLARI…
HAYVANLARIN KUTSAL RUHLARI…
KUYULARIN, DENİZLERİN VE NEHİRLERİN KUTSAL RUHLARI…
TOPRAĞIN, SUYUN, RÜZGARIN, ATEŞİN VE ETERİN KUTSAL RUHLARI…
…VE YERYÜZÜNÜN DÖRT KÖŞESİNDEN IŞIĞIN KORUYUCULARI…
BU SEREMONİYE KATILAN BİZLERİ KORUYUN VE REHBERLİK EDİN… BUNU SİZLERDEN ALÇAKGÖNÜLLÜLÜKLE, DERİN SEVGİMİZLE VE YÜREĞİMİZDEN İSTİYORUZ… LÜTFEN SELAMIMIZI VE ADAKLARIMIZI KABUL EDİN…
…IN-LAK’ECH… A- LAK’EN…
BEN BİR DİĞER SENİM, SEN BİR DİĞER BENSİN….

Maddi manevi katkısı ve desteği olan fiziksel ve ruhsal herkese gönülden teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Kut'lu Olsun.

Ankhamaya Farkındalık Atölyesi
https://www.facebook.com/ankhamaya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder